Categories
Услуги

Подбор и разпределение на LED тела

Подрепба на осветлението

Осветилението е задължително за всяко помещеие. Осветлението е немислимо без осветителни тела. Всяко осветително тяло в дома ни има точно определено място, според правилата, които да направят едно пространство максимално уютно и удобно, както и предпочитано за живеене и почивка. Много често всъщност се налага да се модернизира стара осветителна инсталация. Тогава на практика се реновира стара инсталация като това на практика е подбор и разпределение на новите осветителни тела. Точно тази подредба или по-скоро разделение, е важния принцип за това как се обособяват различни кътове в апартамента или къщата, в която живеем.

Най-важното разпределение

и избор на осветителни тела се обуславя от това какво ще е предназначението на помещението, което ще се осветява.
В най-общи линии тези стаи се делят на силно осветени и по-слабо осветени. По логиката на това твърдение, приглушеното осветление създава чувство за почивка, дори и за сън, сякаш спира времето или го забавя, няма бързане, няма концентрация и нерви. От друга страна помещения като кухня, кабинет или огледало, антре, баня и други, са места, в които много добре трябва да се вижда това, която взимаш, правиш или избираш, затова там се изисква по добра осветеност и добри осветителни тела. Затова тук приспивното или неясно осветление не е никак подходящо и отпада. В самите основни пространства също се обособяват подкътове, които изискват своето.

Осветление в кухнята

Например в кухнята – там със сигурност има два, а някъде три отделни зони, всяка от които с различно предназначение. Най-важната част е тази, в която са уредите и се готви. Фактът, че тук се работи с остри предмети, а и не само, определят, че качеството на светлината трябва да е доста добро. Следва поднасянето и храненето. Тук човек се чувства по-отпуснат, но все пак трябва да вижда добре храната. Следователно осветлението трябва да е не толкова ярко и директно, но все пак достатъчно добро. Затова често се монтират полилеи, които са доста близо до масата за хранене, но осветяват конкретно само нея. Където пространството позволява има и обособен кът с мека мебел където се оттегляме след обилното хранене. Тук светлината не е най-важното нещо, а и не никак нужно да е ярка. В този кът се набляга на комфорта, разговорите и почивката след дългия ден и обилната храна.


Осевтление в спалнята

Подобно е мястото на осветлението и в спалнята. В никакъв случай то не бива да е бяло, защото това е изключително дразнещо за човек, който вече отива, за да си ляга. Общото осветление и жълто и приглушено, а до леглото задължително има допълнителна нощна лампа за удобство и за да не се налага да ставаме да гасим, когато вече се унасяме в сън.
Много хора имат интересни идеи за пространството си. Това, за което трябва да внимавате при монтажа на осветителни тела е да не загубите комфорта за сметка на нестандартността и новите идеи.

Categories
Услуги

Ремонт на съществуващи инсталации

Ремонт на съществуващи инсталации

Времето за ремонт на съществуващи инсталации не е любима част от живота. Никой от нас не я харесва. Е сигурно има и някои, които си падат по хаоса и праха навсякъде, но те едва ли са много и ние не ги познаваме. Общото между всички нас е, че всеки иска докато е така и така разхвърляно, да направи и поправи колкото може повече неща преди всичко да се върне по старому в ред. Една от най-важните части на ремонта е подмяната на електрическата система и нейните компоненти в това число и осветителните тела.

И тъй като тя се намира зад стените или под пода, не е добра идея да боядисате и тогава да се сетите, че трябва пак да къртите. Тази дейност се нуждае от план. Истински сериозен план. Най-добре е да имате схема на цялата инсталация. По-вероятно е да не сте първи собственик и да не разполагате с такава. Тогава идва сериозната работа и може би ще имате много дупки. Ще пробвате кое къде е и как да го научите по трудния начин. Ако това е страната от нещата, върху която не можете да влияете, то поне може да кажете на хората, които ще работят, какво искате да постигнете и да е направено, когато всичко приключи. Най важното е чеслед ремонта на инсталациите надеждността щ е е на ниво.

LED осветление

LED осветлението ще е новата неизменна част от вашите инсталации.
изграждане на инсталация

За тази цел може да смените местата и функциите на осветителните тела. Най-често това се налага, защото сте разбрали, че това не е най-удачния начин на подредба на телата или че тя никак не ви е удобна за сегашното ви състояние. Тогава е много важно добре да се проучи дали това е възможно и как точно да стане най-бързо и лесно.

Една много важна част от всичко е сега, след като вече сте осъществили всички желани промени по един или друг начин, вече да направите схема на електрическата инсталация, преди да я затворите в стените. Бъдете максимално точни и подробни, ако не знаете какво точно се очаква от вас, потърсете помощ на специалистите от фирма.

Categories
Услуги

Изграждане на осветителна инсталация за дома и офиса

Изграждане на осветителна инсталация за дома и офиса

Монтажът на осветителни тела има важно място във всеки ремонт на осветителната инсталация в дома ни. Дори и да не правим основни преобразования, често се налага да пренаредим осветителните тела като част от осветлението там където живеем. Много често се налага преди всичко останало да се премине през изготвяне на проект за електрическа инсталация.

Тази инсталация може да е осветителна, силова или друг тип. В конкретният случай се фокусираме към осветителната. Светлината и нейното място е важна и често пъти тя преобразява цялото обзавеждане. В този смисъл можем да кажем, че понякога дори само разместването на светлината може да даде съвсем нов облик на дома, в който живеем.

Предназначение

В зависимост от целта на предназначение на едно пространство има някои правила, които ще направят работата ни значително по-успешна, ако се ръководим от тях. Не е възможно например в ланята да инсталараме полилей или пенделно осветително тяло. Така че е важно да се вземат прадвид функциите на всяко помещение.

Дневната е едно от на-важните места и това, в което офисно осветлениепрекарваме най-голяма част от времето си, когато сме си у дома. В съвременното строителство все по-често дневна се нарича добре познатия ни хол, който е комбиниран с кът за готвене. Там понякога се намира и кухнята. Това означава че почти основната част от електрическата инсталация е концентрирана в тази зона. Така нещата стават още по-сериозни, защото кажи-речи целите вечери на семейството минават там. Един централен източник на светлина, поставен в средата на това пространство не е най-доброто решение. Не че не трябва да го има съвсем, но от своя страна той оставя голяма част от помещението „ в сянка „.

По-подходящо е осветително тяло от типа пендел, на който най-общо казано са закачени няколко по-малки осветителни тела. То е едно цяло, но осветява значително по-голяма част от помещението, заради специфичната си форма. Въпреки това пенделът не остава единственото тяло източник на светлина, а трябва да бъде подкрепен от още няколко такива, например монтирани на стената. Те ще осветяват и други важни части от дневната, като частта с меката мебел, картини орнаменти и частта за готвене и други.

За спалнята

За спалнята трябва да се избира осветление, което е локално, а не така нареченото дифузно. Монтират се тела с топла светлина, най-добре зад табли, ниско долу или други подобни варианти. Най-добре трябва да се осветен гардероба, другото трябва да е приглушено и ненатрапващо се.За банята принципите, които са важни, са правилните комбинации. Препоръчават се няколко лампи тип лунички на тавана, които да правят така, все едно санитарията искри. Над огледалото се монтира задължително по-матово осветително тяло, за да не прави излишен блясък в стъклото.

Безопасност

Когато споменем банята всички правим асоциацията за опасност предвид електричеството и водата в една зона. Така стигаме до въпроса за безопасността при използване на жилището. При ремонта на осветителната инсталация трябва да се има предвид зануляването или заземяването на всеки електрически консуматор. Последното значително би затруднило ползването му по предназначение.

Работни кътове, като специално обособени кабинети или бюра, които пък могат да бъдат на всяко място в дома, се осветяват не директно отгоре, а странично. И не просто от която и да е страна, а от ляво, защото така няма да хвърля сянка върху работните материали.
Ако спазвате тези прости правила, има голям шанс да постигнете доста добри резултати.

Categories
Услуги

Правила за инсталиране на LED лампи

Инсталиране на LED лампи

Осветлението в дома/офиса/гаража/фабриката оказва огромно влияние върху цялостното възприятие и атмосфера на помещенията.LED осветлението напълно удволутворява всички изисквания, то може да направи и невзрачните мебели в скъпо и стилно изглеждащо обзавеждане. Затова осветлението е нещо, което се проектира при обзавеждането, за да се постигне желаната цел и атмосфера.

Разбира се не всеки от нас може да си позволи да има проектант по осветлението, особено като се знае с колко ограничен бюджет разполагат повечето семейства за ремонт и обзавеждане. Но все пак може да се възползваме от някои съвети за LED лампи, които са и практични и в същото време по джоба на всички ни.

Така тръгваме към самостоятелната направа и изпълнение на замисления проект. Трябва на прърво място да имаме предвид безопасността на условията на труд за които има цял закон. Те са по-скоро практически, отколкото дизайнерски, но все пак биха били от голяма помощ за хора, които тепърва се захващат с това да инсталират самостоятелно LED осветление. Осветлението се избира в съответствие с предназначението на стаята.

Важно

Там, където ще се работи, готви и учи светлината трябва да е директна и по-силна, отколкото в помещенията за почивка, каквито са спалните. В кабинети и детски стаи в обособените кътове за учене се поставя светлина, която да свети под определен ъгъл. Има един източник, който е за цялата стая и отделно настолна лампа, която е задължителна. Тя се поставя върху бюро и стойка или друг предмет, който се използва за работата.


Целта е да се използва ярка насочена директна светлина, която обаче в никакъв случай да не свети директно отгоре, а от едната страна. В зависимост от това с коя ръка се работи, светлината се слага така, че активната ръка да не хвърля сянка. Това е тема на разпределението на осветителните тела и почти винаги на разпределението на LED тела. Трябва да кажем няколко думи и за банята.
Там нещата също не се еднакви. Освен основното осветление, задължително се слага и още едно също така ярко около огледалото.

Кухнята е следващото помещение, в което пространството се разделя на сектори с различна яркост на осветителните тела.

Сигурно сте забелязвали как около плота, мивката и другите уреди се монтират няколко на брой лунички директно отгоре. За разлика от тях върху масата се хранене се слага други тяло, което не свети толкова ярко. То не трябва и да е много ниско, защото ще пречи, колкото и добре да ви изглежда това. Има правило за това каква точно трябва да е съотношението между големината на LED осветително тяло или LED полилей и разстоянието му от масата за хранене.
В спалнята светлината задължително е приглушена като често се монтират LED плафони, за да предразполага към почивка и отпускане. Относно цвета й, там където е ярка той е бял, а там, където не толкова, цветът е жълтеникав ненатрапващ се и дразнещ.

инсталиране на осветление
Оборудване и план за изпълнение на мисията
правилен монтаж на LED лампа
Categories
Услуги

Монтаж на осветителни тела

Монтаж на осветителни тела

Монтажник изгражда инсталация за LED осветление

Осветлението в дома оказва огромно влияние върху цялостното възприятие и атмосфера на дома. То може да направи и невзрачните мебели в скъпо и стилно изглеждащо обзавеждане. Един от примерите за това са LED панелите с които осветлението е нещо, което се проектира при обзавеждането. За да се постигне желаната цел и атмосфера. Разбира се не всеки от нас може да си позволи да има проектант по осветлението. Особено като се знае с колко ограничен бюджет разполагат повечето семейства за ремонт и обзавеждане. Но все пак може да се възползваме от някои съвети, които са и практични и в същото време по джоба на всички ни. Те са по-скоро практически, отколкото дизайнерски, но все пак биха били от голяма помощ за хора, които тепърва се захващат с това.


Осветлението се избира в съответствие с предназначението на стаята. Там, където ще се работи, готви и учи светлината трябва да е директна и по-силна. Там където ще се почива светлината трябва да е два типа, каквито са спалните. В кабинети или офис помещения са много подходящи LED панелите за окачен таван. За детски стаи в обособените кътове за учене се поставя светлина, която да свети под определен ъгъл. Там лампите са тематични. Има един източник, който е за цялата стая и отделно настолна лампа, която е задължителна. Тя се поставя върху бюро и стойка или друг предмет, който се използва за работата. Целта е да се използва ярка насочена директна светлина, която обаче в никакъв случай да не свети директно отгоре, а от едната страна. В зависимост от това с коя ръка се работи, светлината се слага така, че активната ръка да не хвърля сянка.

Монтаж в банята


Трябва да кажем няколко думи и за банята. Там нещата също не се еднакви. Освен основното осветление, задължително се слага и още едно също така ярко около огледалото.
Кухнята е следващото помещение, в което пространството се разделя на сектори с различна яркост на осветителните тела. Сигурно сте забелязвали как около плота, мивката и другите уреди се монтират няколко на брой лунички директно отгоре.

За разлика от тях върху масата се хранене се слага друго тяло, което не свети толкова ярко. То не трябва и да е много ниско, защото ще пречи, колкото и добре да ви изглежда това. Има правило за това каква точно трябва да е съотношението между големината на осветителното тяло или полилей и разстоянието му от масата за хранене.
В спалнята светлината задължително е приглушена, за да предразполага към почивка и отпускане.
Относно цвета й, там където е ярка той е бял, а там, където не толкова, цветът е жълтеникав ненатрапващ се и дразнещ.