Categories
Услуги

Монтаж на осветителни тела

Монтаж на осветителни тела

Монтажник изгражда инсталация за LED осветление

Осветлението в дома оказва огромно влияние върху цялостното възприятие и атмосфера на дома. То може да направи и невзрачните мебели в скъпо и стилно изглеждащо обзавеждане. Един от примерите за това са LED панелите с които осветлението е нещо, което се проектира при обзавеждането. За да се постигне желаната цел и атмосфера. Разбира се не всеки от нас може да си позволи да има проектант по осветлението. Особено като се знае с колко ограничен бюджет разполагат повечето семейства за ремонт и обзавеждане. Но все пак може да се възползваме от някои съвети, които са и практични и в същото време по джоба на всички ни. Те са по-скоро практически, отколкото дизайнерски, но все пак биха били от голяма помощ за хора, които тепърва се захващат с това.


Осветлението се избира в съответствие с предназначението на стаята. Там, където ще се работи, готви и учи светлината трябва да е директна и по-силна. Там където ще се почива светлината трябва да е два типа, каквито са спалните. В кабинети или офис помещения са много подходящи LED панелите за окачен таван. За детски стаи в обособените кътове за учене се поставя светлина, която да свети под определен ъгъл. Там лампите са тематични. Има един източник, който е за цялата стая и отделно настолна лампа, която е задължителна. Тя се поставя върху бюро и стойка или друг предмет, който се използва за работата. Целта е да се използва ярка насочена директна светлина, която обаче в никакъв случай да не свети директно отгоре, а от едната страна. В зависимост от това с коя ръка се работи, светлината се слага така, че активната ръка да не хвърля сянка.

Монтаж в банята


Трябва да кажем няколко думи и за банята. Там нещата също не се еднакви. Освен основното осветление, задължително се слага и още едно също така ярко около огледалото.
Кухнята е следващото помещение, в което пространството се разделя на сектори с различна яркост на осветителните тела. Сигурно сте забелязвали как около плота, мивката и другите уреди се монтират няколко на брой лунички директно отгоре.

За разлика от тях върху масата се хранене се слага друго тяло, което не свети толкова ярко. То не трябва и да е много ниско, защото ще пречи, колкото и добре да ви изглежда това. Има правило за това каква точно трябва да е съотношението между големината на осветителното тяло или полилей и разстоянието му от масата за хранене.
В спалнята светлината задължително е приглушена, за да предразполага към почивка и отпускане.
Относно цвета й, там където е ярка той е бял, а там, където не толкова, цветът е жълтеникав ненатрапващ се и дразнещ.