Categories
Услуги

Подбор и разпределение на LED тела

Подрепба на осветлението

Осветилението е задължително за всяко помещеие. Осветлението е немислимо без осветителни тела. Всяко осветително тяло в дома ни има точно определено място, според правилата, които да направят едно пространство максимално уютно и удобно, както и предпочитано за живеене и почивка. Много често всъщност се налага да се модернизира стара осветителна инсталация. Тогава на практика се реновира стара инсталация като това на практика е подбор и разпределение на новите осветителни тела. Точно тази подредба или по-скоро разделение, е важния принцип за това как се обособяват различни кътове в апартамента или къщата, в която живеем.

Най-важното разпределение

и избор на осветителни тела се обуславя от това какво ще е предназначението на помещението, което ще се осветява.
В най-общи линии тези стаи се делят на силно осветени и по-слабо осветени. По логиката на това твърдение, приглушеното осветление създава чувство за почивка, дори и за сън, сякаш спира времето или го забавя, няма бързане, няма концентрация и нерви. От друга страна помещения като кухня, кабинет или огледало, антре, баня и други, са места, в които много добре трябва да се вижда това, която взимаш, правиш или избираш, затова там се изисква по добра осветеност и добри осветителни тела. Затова тук приспивното или неясно осветление не е никак подходящо и отпада. В самите основни пространства също се обособяват подкътове, които изискват своето.

Осветление в кухнята

Например в кухнята – там със сигурност има два, а някъде три отделни зони, всяка от които с различно предназначение. Най-важната част е тази, в която са уредите и се готви. Фактът, че тук се работи с остри предмети, а и не само, определят, че качеството на светлината трябва да е доста добро. Следва поднасянето и храненето. Тук човек се чувства по-отпуснат, но все пак трябва да вижда добре храната. Следователно осветлението трябва да е не толкова ярко и директно, но все пак достатъчно добро. Затова често се монтират полилеи, които са доста близо до масата за хранене, но осветяват конкретно само нея. Където пространството позволява има и обособен кът с мека мебел където се оттегляме след обилното хранене. Тук светлината не е най-важното нещо, а и не никак нужно да е ярка. В този кът се набляга на комфорта, разговорите и почивката след дългия ден и обилната храна.


Осевтление в спалнята

Подобно е мястото на осветлението и в спалнята. В никакъв случай то не бива да е бяло, защото това е изключително дразнещо за човек, който вече отива, за да си ляга. Общото осветление и жълто и приглушено, а до леглото задължително има допълнителна нощна лампа за удобство и за да не се налага да ставаме да гасим, когато вече се унасяме в сън.
Много хора имат интересни идеи за пространството си. Това, за което трябва да внимавате при монтажа на осветителни тела е да не загубите комфорта за сметка на нестандартността и новите идеи.