Categories
Услуги

Правила за инсталиране на LED лампи

Инсталиране на LED лампи

Осветлението в дома/офиса/гаража/фабриката оказва огромно влияние върху цялостното възприятие и атмосфера на помещенията.LED осветлението напълно удволутворява всички изисквания, то може да направи и невзрачните мебели в скъпо и стилно изглеждащо обзавеждане. Затова осветлението е нещо, което се проектира при обзавеждането, за да се постигне желаната цел и атмосфера.

Разбира се не всеки от нас може да си позволи да има проектант по осветлението, особено като се знае с колко ограничен бюджет разполагат повечето семейства за ремонт и обзавеждане. Но все пак може да се възползваме от някои съвети за LED лампи, които са и практични и в същото време по джоба на всички ни.

Така тръгваме към самостоятелната направа и изпълнение на замисления проект. Трябва на прърво място да имаме предвид безопасността на условията на труд за които има цял закон. Те са по-скоро практически, отколкото дизайнерски, но все пак биха били от голяма помощ за хора, които тепърва се захващат с това да инсталират самостоятелно LED осветление. Осветлението се избира в съответствие с предназначението на стаята.

Важно

Там, където ще се работи, готви и учи светлината трябва да е директна и по-силна, отколкото в помещенията за почивка, каквито са спалните. В кабинети и детски стаи в обособените кътове за учене се поставя светлина, която да свети под определен ъгъл. Има един източник, който е за цялата стая и отделно настолна лампа, която е задължителна. Тя се поставя върху бюро и стойка или друг предмет, който се използва за работата.


Целта е да се използва ярка насочена директна светлина, която обаче в никакъв случай да не свети директно отгоре, а от едната страна. В зависимост от това с коя ръка се работи, светлината се слага така, че активната ръка да не хвърля сянка. Това е тема на разпределението на осветителните тела и почти винаги на разпределението на LED тела. Трябва да кажем няколко думи и за банята.
Там нещата също не се еднакви. Освен основното осветление, задължително се слага и още едно също така ярко около огледалото.

Кухнята е следващото помещение, в което пространството се разделя на сектори с различна яркост на осветителните тела.

Сигурно сте забелязвали как около плота, мивката и другите уреди се монтират няколко на брой лунички директно отгоре. За разлика от тях върху масата се хранене се слага други тяло, което не свети толкова ярко. То не трябва и да е много ниско, защото ще пречи, колкото и добре да ви изглежда това. Има правило за това каква точно трябва да е съотношението между големината на LED осветително тяло или LED полилей и разстоянието му от масата за хранене.
В спалнята светлината задължително е приглушена като често се монтират LED плафони, за да предразполага към почивка и отпускане. Относно цвета й, там където е ярка той е бял, а там, където не толкова, цветът е жълтеникав ненатрапващ се и дразнещ.

инсталиране на осветление
Оборудване и план за изпълнение на мисията
правилен монтаж на LED лампа